Névmásblog

Kezdőlap » Események » Ismét Szuperkurzus Pécsen

Ismét Szuperkurzus Pécsen

Reklámok

Nyelvészeti mesterkurzusok érdeklődőknek.


2017. január végén ismét lesz nyelvtudományi szuperkurzus Pécsen. De tulajdonképpen írhatom nagybetűvel is, Szuperkurzusként, hiszen a szó mintegy márkanévvé vált a hazai nyelvész berkekben azóta, hogy 1998-ban megrendezték Pécsen az első ilyen rendezvényt. Aztán volt Budapesten, Debrecenben és Szegeden is, de legtöbbször Pécs látta vendégül a nyelvtudomány iránt érdeklődő hallgatókat. Mint ahogy jövő év elején is majd, köszönhetően az ottani ReALIS Elméleti, Számítógépes és Kognitív Nyelvészeti Kutatócsoportban és a Pécsi „Comprehensive Grammar Resources: Hungarian” Kutatócsoportban dolgozó kollégák szervező munkájának.

A mostani Szuperkurzus programja:

Ezek az órák váltogatják egymást naponta 2017. január 22-25. között egy intenzív körforgásban, és mindenki szemezgethet magának abból, ami leginkább érdekli. Tandíj nincsen, a szervezők minden érdeklődőt várnak szeretettel. Vizsgázni, tesztet írni nem kell; de ha valaki jegyet szeretne szerezni és azt a saját egyetemén elismertetni, azt is meg szoktuk oldani.

A Szuperkurzus szellemiségét és hangulatát hadd idézzem most meg a szervezők leírásán keresztül:

A szuperkurzusok valamennyi részvevő számára ingyenesek, és általában az előadók sem szoktak pénzt elfogadni, csupán szállás- és útiköltségüket biztosítjuk. Sőt arra törekszünk, hogy pályázati forrásaink függvényében hozzájáruljunk a szegényebb sorsú, például határon túlról érkező hallgatók és kollégák költségeihez.

A fent leírtak kötetlen hangulatot, baráti légkört, pezsgő szakmai érdeklődést keltenek. A hallgatókban elkötelezett érdeklődés ébred a nyelvtudomány iránt, a kollégák pedig rácsodálkoznak Pécs szépségére, és gyakran sokkal rózsásabb képet visznek haza tanszékünk tudományos vitalitásáról is, mint amit a hétköznapokban fenn tudunk tartani – ez azonban erőt ad munkánk folytatásához.

Továbbra részletekről a lent megadott oldalakon és a szervezőknél lehet érdeklődni.

Szuperkurzus a Pécsi Tudományegyetem oldalán

Szuperkurzus a Facebookon


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Ha szeretnél emailben értesítéseket kapni az új cikkekről, add meg az emailcímed, és kövesd a blogot.

Csatlakozz a 591 követőhöz

Follow Névmásblog on WordPress.com
%d blogger ezt kedveli: